Het succes van handjes schudden

Handshake staat boven al voor netwerken. We focussen ons op een typische netwerkindustrie waar handjes drukken heel belangrijk is. De kansen die er voor het oprapen liggen zodra je leert hoe je jezelf moet verkopen, zullen eindeloos zijn.

Dit heb ik vorige week wederom aan den lijve ondervonden. Namens Handshake was ik samen met Fieke Sluijs en Suzanne Hansen op gesprek bij B Amsterdam. Een hele gave, vrij nieuwe co-workingspace in Nieuw-West waar Handshake wel een hapje van lust.

Via Suzanne kwam ik hier in contact met Arjen Hemelaar van Team Acadamy. Hij was druk bezig met de voorbereidingen van een masterclass pitching and storytelling die op 15 januari moest plaatsvinden bij Team Academy in B Amsterdam. Ik liep binnen bij Team Academy om me op aanraden van Suzanne aan te melden voor deze masterclass. Vervolgens raakte in druk in gesprek met Arjen wie ik vertelde over mijn theaterachtergrond en ruime ervaring in pitchen. We kwamen samen tot de conclusie dat deze masterclass niet helemaal voor mij was weggelegd maar, zei hij, ze waren nog wel op zoek naar trainers voor bij de masterclass.

Die middag kreeg ik een mailtje van Arjen met daarin wat informatie die ik zou kunnen toepassen tijdens mijn workshop. Deze heb ik doorgenomen om hem vervolgens weg te klikken om niet meer te openen. Wat hij me had gestuurd was zeer gericht op inhoud, het gebruik van verdienmodellen en missie en visie. Hier weet ik heus wel wat van af maar dit zou niet mijn meerwaarde als trainer zijn. Ik ben dus eigenwijs geweest.

Zo gebeurde het dus dat ik op donderdag 15 januari een workshop aan 8 ondernemers heb gegeven over storytelling, stage presence, bluffen en improvisatie op het podium. Arjen bleek dusdanig enthousiast over mijn eigenzinnige aanpak dat bij mij ook uitnodigde plaats te nemen op de jurystoel om de pitches van de deelnemers van feedback te voorzien.

En nog mooier, de aanvragen voor aansluitende training zijn al binnen!

Advertisement

About bodeibrouwer

Storyteller, Trainer, Copywriter
This entry was posted in Creatieve Industrie, Goedbegin, Netwerken, Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s